Како да скенирате QR-код или баркод со Python

Во ова видео може да научите како да скенирате QR-код и баркод користејќи го програмскиот јазик Python. Видеото е поделено во 3 дела.

Првиот дел ви овозможува да ја добиете содржината на кодот кој ви е достапен како слика.

Вториот дел е подинамичен и во истиот може да ја користите вашата камера за да ја добиете содржината на кодот.

Третиот дел покрива креирање на систем кој се користи при влез на настани како концерти или спортски настан со цел да не се искористи истата влезница повеќе од еднаш.


Напомена – текстот го напиша Костадин Ристовски, тој е автор и на туторијалите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии