Бришењето на дигиталниот траг кој го оставаме зад себе на друштвените мрежи, електронската пошта и паметните телефони не е едноставен потфат. Сепак доколку сакате целосна анонимност Who is hosting this направи едноставно упатство во форма на инфографик. Инфографикот е поделен во девет дела во кој корисниците бришат по еден дел од својот дигитален отпечаток, започнувајќи со друштвените мрежи од Facebook и Twitter па се до подзаборавените hi5 или Myspace. Доколку дел од профилите не се бришат корисниците треба да крераат лажен идентитет и да ги заменат податоците, а потребно и бришење на разултатите во пребарувачите. Освен ова потребно е да конатктирање на вебмастерот на дел од сајтовите и доколку телефонскиот оператор има онлајн именик потребно е да се побара отстранување на податоците. За подетални објаснување погледнете го инфографикот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии