Како да ја пронајдете вашата Wi-Fi лозинка?

Знае да биде непријатно кога некој ќе ја побара вашата Wi-Fi лозинка, а вие воопшто не ја паметите. Во таква или слична ситуација би можеле да ја дознаете истата на некој од следниве два начини:

  • Инсталирајте ја апликација Nirsoft’s WirelessKeyView за да ја видите лозинката за мрежата на која вашето PC е приклучено.

или

  • Кликнете на копчето Start, напишете ncpa.cpl и претиснете Enter. Десен клик на Wi-Fi конекцијата преку прозорецот што ќе ви се отвори, изберете Status, па Wireless Properties. На крај, преку јазичето Security штиклирајте Show Characters за да се појави Wi-Fi лозинката.
How to View Wi-Fi Password in Windows 10 (2 Easy Methods)

И двата начини се релативно брзи, но ние го препорачуваме вториот затоа што не бара никакво инсталирање надворешни апликации.

1 коментар на “Како да ја пронајдете вашата Wi-Fi лозинка?

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии