Ќе се гради највисоката футуристична телекомуникациска кула на Водно

Агенцијата за електронски комуникации и МВР планираат да го набљудуваат Скопје од врвот на Водно, од телекомуникациска кула висока 155 метри, што ќе биде највисок објект во градот. Кулата со футуристички дизајн ќе биде предавател за македонските оператори и антенски систем за контрола и мониторинг на радиофрекфенциите. Во неа ќе има административни простории на АЕК и МВР, како и ресторан со панорамски поглед врз Скопје. Според градежната компанија Гранит, кулата ќе биде завршена за 5 години, а првите проценски се дека ќе чини 18 милиони евра.

(Сликата е од Skopjeinfo.mk)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии