Колку всушност е голема Second Life?

IT.mk редакција

во Веб

Second Life е игра сместена во виртуелен свет, налик на онлајн Sims, во кој „живеат“ над 900.000 корисници, односно нивните ликови сместени во куќи, дотерани со виртуелни добра кои се продаваат на онлајн пазар на кој се излистани над 3,5 милиони виртуелни работи. Најинтересното од тоа е што Second Life е игра креирана во далечната 2003-та година.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии