ЈСП Возен Ред е нова македонска iOS апликација

Дејан Соколоски

во feature, ИТ.МК

ЈСП Возен ред е iOS апликација на Александар Ангелов. Апликацијата ќе им помогне на сите корисници попрактичнен начин за користење на јавниот сообраќаен автобуски превоз.

Апликацијата ги има истите податоци што се достапни и на веб-страницата на ЈСП, но ги прикажува попрегледно. Преку табеларен приказ апликацијата му овозможува на корисникот веднаш да забележи за колку време пристигнува следниот автобус. Ова овозможува брз преглед и ќе им помогне на корисниците почесто да ги пречекаат автобусите на станица.

За Android постојат повеќе слични апликции од истоимената ЈСП Возен Ред, па се до најновата TransInfo. Апликациите имаат свои предности и недостатоци, но ако за Android има доволно апликации, за iOS се реткост.

За апликацијата е потребен барем iOS 10.2, што значи дека апликацијатa им е достапна на корисници на iPhone 5 и поновите уреди и најголем дел на iPad таблетите, освен првата верзија.

Image: JSP Vozen red / AppStore

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии