Систем Администратор

Перун Технологии

Перун Технологии

Отворена работна позиција:

·         Систем администратор (1)

Потребни квалификации:

·         Способност и желба за тимска работа

·         Одговорност и организираност во навремено извршување на работните задачи

·         Познавање на TCP/IP Протоколи

·         Познавања и искуство со Linux и Windows сервер околина

·         Познавање на мрежна технологија и мрежни уреди- router, switch, firewall

·         Познавање на технологијата на виртуелни инфраструктури (Vmware)

·         Добро познавање на англиски јазик

·         Универзитетска диплома од областа на ИТ ќе се смета за предност

 

Одговорности и опис на работни активности:

·         Следење на работни процеси

·         Евиденција на работни обврски и почитување на крајните рокови

·         Создавање и управување на бекап процеси

·         Конфигурација и управување на сервери

·         Создавање и управување со процеси за автоматска испорака на софтверски пакети на различни околини

·         Одржување на постоечката мрежа

Што нудиме?

·         Пријатна и динамична работна околина во иновативна компанија

·         Поддршка за запознавање со работните процеси на компанијата, како и потребните проектни активности во кои кандидатот би бил вклучен

·         Можности за професионален и личен развој во повеќе области

 

Апликациите можете да ги поднесете на нашата емаил адреса до 31ви мај 2019 год.

 

To apply for this job email your details to contact@prtech.mk

Apply using webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook