Remote Senior Lead Developer

 • од дома
 • Anywhere
 • Applications have closed
Metergram

Metergram

Metergram LLC e брзорастечка фирма од Ponte Vedra Beach, Florida која дава целосни услуги за web development. Заедно со нашите партнери од комуникациски и рекламни агенции, пружаме услуги на некои од најголемите компании во Скандинавија и континентална Европа.

Бараме талентиран поединец за водење development проекти да ни се придружи кон нашиот глобално распространет тим, со полно работно време.

Како Lead Developer, ќе бидете вклучени во широк опсег на интересантни проекти и ќе имате прилики редовно да развивате нови вештини. Нашите проекти се движат од создавање нови производи до подобрување на претставностите на постоечки web платформи. Ќе работите од одма, со флексибилни работни часови (40 часа неделно) и ќе комуницирате со остатокот од тимот преку Jira, Slack и Skype на дневна основа. Ќе менаџирате неколку проекти истовремено, и ќе го известувате директно нашиот Главен за инженеринг (Head of Engineering).

Нашите проекти и клиенти се разновидни, како и алатките кои ги користиме. Треба да имате солидно искуство во PHP и модерни Javascript frameworks. Потребно е и одлично разбирање на development workflows и code versioning.

Позицијава е платена 2.700-3.500 долари месечно, зависно од искуството.

 

Клучни обврски:

 • Планирање, организзирање и следење на развојните активности.
 • Работа со сопствениците на проекти и другите учесници (Stakeholders) за утврдување на техничките можности и прилагодување на деловните побарувања во технички дизајн и извршни планови.
 • Придонес кон техничките нацрти (roadmap) со развојниот тим и водство на проектите.
 • Доставување навремени висококвалитетни решенија во очекуваниот обем и буџет.
 • Контрола врз развојот на критички технички компоненти на проектите.
 • Техничко водство – обука, менторство и насочување на членовите на тимот.

 

Вашите квалификации:

 • МОРА да имате одлична говорна и пишана комуникација на англиски јазик.
 • Минимум 5 години искуство во hands-on web application development.
 • Самоиницијатива со волја за пристапување на проблемот од настанок до негово решавање.
 • Познавање на општите design patterns и нивна употреба.
 • Икуство со development workflows и code versioning.
 • Искуство во интегрирање на custom applications со third-party solutions и applications.
 • Искуство во развивање на front-end апликации со користење responsive design techniques и модерни javascript frameworks (особено React).
 • Искуство во работа со Open Source CMS systems (на пример: Drupal, WordPress).Сте заинтересирани да се придружите кон нашиот тим? Пратете го вашето резиме на Erik Pegreus (erik.pegreus@metergram.com) и ние ќе Ве контактираме.