Во следниве видеа, добиваме реално прикажување како и вие можете да бидете измамени со користење на ATM машините:

Затоа внимавајте кога плаќате со помош на кредитна картичка или пак кога вадите пари од банкоматите.

Секако дека и во Македонија, ситуацијата е алармантна кога станува збор за измами со кредитни картички како што беше случајот со украдени 80.000 евра: http://it.com.mk/index.php/Vesti/IT.mk/IT.MK-Krazhba,-CERN,-Web.Dep.

Исто така, во контекст на овој пост, можете да ги прочитате и 15-те совети за заштита на кредитни картички: http://it.com.mk/15-soveti-za-zashtita-na-kreditni-kartichki/.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии