Новата iOS апликација иЗдиши (iZdishi) е замена за МојВоздух за корисниците на iPhone, iPod Touch и iPad. Креатор на апликацијата е Кирил Кироски, а станува збор за апликација која го покажува квалитетот на воздухот што го дишеме.

Слично како и на МојВоздух информациите се преземени од веб-страницата на Министерство за животна средина и просторно планирање.

Апликацијата овозможува: брз преглед на минималната и максималната измерена вредност за параметрите во реонот; час-по-час преглед за параметарот и можност за споделување. Апликациајта нуди и едноставно споделување на податоците за загадувањето на друштвените мрежи.

Заедно со податоците апликацијата презентира и препораки зa корисниците. Освен ова, апликацијата презентира и некои интересни факти за загадувањето.

Image: iZdishi / iTunes

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии