#ИТН S02E14: Што е social entrepreneur? Разговараме со Јакоб Детеринг од SIA Europe

Image courtesy of Social Impact Awards Europe

Што е social entrepreneur? И како овие професионалци можат да го направат општеството подобро место за живеење? Разговараме со Јакоб Детеринг од Social Impact Award Europe и Марија Матовска од Mladiinfo.eu за разликите помеѓу традиционалните претприемачи кои се мотивирани од пари; и социјалните претприемачи кои сакаат да направат иновативни промени во општеството. Јакоб ja посети Македонија по втор пат за да го најави стартот на локалните Social Impact Awards. Оваа епизода е на англиски јазик бидејќи Јакоб е Германец.

#ИТН e подкаст на IT.mk и Радио МОФ, воден од уредникот на IT.mk, Виктор Дано, и маркетинг менаџерката Викторија Николовска; продуциран од Були од Радио МОФ. Сите епизоди може да ги најдете тука.

ITN Podcast S02E14 by Radio Mof on Mixcloud

1 коментар на “#ИТН S02E14: Што е social entrepreneur? Разговараме со Јакоб Детеринг од SIA Europe

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии