ИТ настан: Заврши петтиот натпревар по роботика и вештачка интелигенција RoboMac 2014

Над 100 студенти, повеќето од македонските технички факултети и 34 студенти од различни европски држави, ја славеа роботиката натпреварувајќи ги своите роботи во борби на сумо роботи, трки, играње и прецизност на натпреварот за роботика и вештачка интелигенција RoboMac 2014, кој се одржа викендов во Скопје.

„Со овој настан овозможивме студентите да се запознаат со најновите технолошки достигнувања во роботиката и вештачката интелигенција. Исто така, практично, овозможивме студентите да ги применат своите програмерски знаења. Македонските студенти работеа во интернационални тимови и на овој начин, ги проширија своите видици, размислуваа глобално и разменуваа идеи, искуства и знаења“, објаснува Емилија Симоновска, главен организатор на настанот од ЕЕСТЕК ЛК Скопје.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии