ИТ настан: Закажан е Java Day за поврзување на македонската Java заедница

На 22 ноември во Скопје ќе се одржи Java Day, целодневна Java конференција во организација на официјалните Java корисници од Македонија, JUGMK. Настанот се одржува во киното Cineplexx во City mall од 9:30 часот. Настанот е во насока на продолжување на напорите на JUGMK, односно поврзување на луѓето професионалци и ентузијасти кои користат Java, но и промоција на можностите на Java.

Конференцијата ќе има девет говори од најразлични теми: како да бидете одличен девелопер, Java 8 функционално програмирање, развој на модерни веб апликации и слично. Говорници и гости на Java Day ќе бидат Корсин Декуртинс, Никола Живков, Михаил Стојанов, Иван Ст. Иванов, Александар Пецанов, Николче Михајловски, Ралука Бреаур, Мартин Тихомиров Тошев и Богдан Беговиќ.

Повеќе податоци за настанот, говорниците, темите на кои ќе говорат, како и регистрација за Java Day, може да пронајдете на страната на настанот. Со оглед на тоа дека станува збор за еден од најголемите и масовни настани кои се одржуваат кај нас за девелопери, без разлика дали сте само ентузијаст или професионалец посетете го Java Day.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии