ИТ настан: Во Скопје за првпат ќе се одбележи Светскиот ден на игри на табла

Во сабота на 5 април се одржува светскиот ден на игри на табла, а оваа година за прв пат, овој настан ќе се одбележи и во Македонија. Кога станува збор за друштвените игри и игри на табла веќе речиси сите се запознаети дека промотор и организатор на овие игри се Goblin Games.

Во Македонија ова е ќе биде прв настан од ваков тип. Доколку не поседувате некоја игра, можете да ја прнајдете во продавницата или да им се придружите на некои од играчите. Минатогодишниот ден на друштвените игри ги собра играчите на 3.213 локации, во дури 64 држави и на сите континети. Денот беше одбележен дури и на Антарктик.

Затоа ако сакате да играте, да разговарате во вашето хоби и пред се да се дружите, оваа сабота во 15.00 грабнете ја вашата омилена игра и право во Гоблин.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии