ИТ настан: Surveillance 101 е работилница за приватност на Хаклабот КИКА и МОФ

Основи на приватност или Surveillance 101 е целодневен настан во организација на хаклабот КИКА и Младинскиот образовен форум. Тема на настанот е споделување на информации за надзорот и правото на приватност на граѓаните. Целта е сите заинтересирани да се запознаат со законската рамка за надзор во Македонија; светските искуства со злоупотреба од страна на државата; што се случува кога Министерството за внатрешни работи ќе влезе во телекомуникациски оператор; како се следат комуникации и анализа на тези на тема државен надзор. Surveillance 101 ќе се одржи на 7 јуни од 12 до 18 часот, во амфитеаторот на Правниот факултет Јустинијан I.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии