ИТ настан: Разговарајте со Винт Церф, еден од татковците на Интернетот, преку Google Hangout

Иако не треба претставување, Винт Церф е еден од интернет пионерите, еден од „татковците на Интернетот“ и евангелист за технологија на Google. Тој сега во организација со Google организира јавна средба преку Google Hangout, i сите кои се заинтересирани ќе можат да му постават прашање и да го гледаат интервјуто со Лео Лапорт во кое тој ќе одговара на најинтересните прашањата кои ќе му ги постави Интернет. Средбата со г. Церф ќе се одржи на 2 април.

„Винт ќе одговора на вашите прашања, ќе раскажува анегдоти од првите денови на Интернет и најважно, ќе зборува за најголемите предизвици со кои се соочува Интернет слободата денес.“, стои во поканата од Google.

Доколу саката да му поставите прашање на г.Церф може тоа да го направите тука.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии