ИТ настан: Прв DIGIT курс за графика и дизајн за студентите на УКИМ

DIGIT стои за Design and Interactive Graphics in IT, и е курс организиран од Студентскиот парламент на Факултеотот за информатички науки и компјутерско инженерство и Seavus, на кој се поканети сите студенти на УКИМ, но само 60-тина ќе бидат изберени да учествуваат на наставата која ќе трае од 25-ти до 30-ти ноември. Настанот е бесплатен, но студентите ќе мора да уплатат пари кои ќе им бидат вратени по 90 отсто од учеството во настанот.

Ова е прв DIGIT настан, но Студентскито парламент на ФИНКИ цели да го претвори во традицонален настан, поддржан од домашни и странски предавачи. Секако, да биде настанот поинтересен, тимовите ќе можат да се натпреваруваат за награди, а сите студенти кои ќе учествуваат ќе добијат и дополнителни студентски кредити. Тука може да аплицирате за учество. Имате рок до 20-ти ноември.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии