ИТ настан: Пријави го твојот стартап на Seedcamp мини-настани во Белград и Хвар

Во потрага по нови јужно-источни европски стартапи, лондонскиот стартап акселератор Seedcamp закажа два мини-настани во Белград на 18-ти мај, и во Хвар на 13 јуни. Настаните се можност за сите локални стартапи да го привлечат вниманието на инвеститорите, и стартап заедницата, и секако да добијат шанса да се натпреваруваат на поголеми натпревари ширум Европа и светот. Фондот на Seedcamp изнесува околу 120 милиони долари, а во нивното портфолиo имаат над 100-тина стартапи, меѓу кои спрскиот TruckTrаck и хрватските Teddy the Guardian и Farmeron.

Белградскито Seedcamp настан ќе биде дел од Startit Fest, петдневниот регионален фестивал за стартапи, на кој се поканети стартапи, медиуми и инвеститори од цела Европа, пишува Startit.rs. Засега аплицирањето е отворено за настанот во Белград, а наскоро ќе биде и за мини-настанот во Хвар, Хрватска.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии