ИТ настан: Пријавете ги вашите е-содржини за Наградата на Светскиот самит

Ако имате креирано е-содржини, веб сервиси или мобилни апликации кои се од значителна вредност на луѓето што живеат во Македонија или во некоја друга земја, тогаш треба да се пријавите на Наградите за креативност и е-содржина на Светскиот самит, или на англиски World Summit Awards. Наградите се под покровителство на Обединетите Нации, и се со цел да ги промовираат дигиталните содржини кои придонесуваат кон подобрување на глобалното општество.

Рокот за пријавување на завршени проекти, не прототипи или презентации, е до 15-ти јули. Проектите можат да бидат за е-бизнис и е-трговија, е-влада и отворени податоци, е-забава, учење, култура, е-здравство и е-медиуми, и е-инклузивност и оспособување.

Прелиминарниот избор ќе го прави национален експерт, а за Македонија тоа е Бардил Јашари од фондацијата Метаморфозис. Сите прашања и содржини можат да му бидат испратени на неговиот имејл. По националниот избор, следи избор од жири во Естонија, а потоа најдобрите проекти од 160 земји ќе бидат претставени на World Congress 2013 во октомври во Шри Ланка. Повеќе информации ќе најдете тука.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии