ИТ настан: Полудневна бесплатна работилница за основите на Drupal

На 8-ми април е закажана бесплатна работилницa за запознавање за основите на Drupal и дружење на сите ентузијасти на овoj CMS (content menagement system). „Со оваа работилница се приклучуваме на настанот Global Drupal Training days организиран од Drupal Association, на кој учествуваат повеќе земји од светот и одржуваат работилници на тој ден. Целта е заедницата да се запознае со основите и придобивките од користењето на оваа платформа“, објаснува Васил Гроздановски од македонската Drupal заедница.

Конечната цел на работилницата е да ги запознае сите гости за можностите што ги нуди Drupal, како може платформата да се искористи да се започне кариера, и ќе се сподели знаење за на крајот на денот посетителите да можат да креираат свој Drupal сајт. Повеќе детали има на Facebook настанот, a регистрацијата е на Drupal.mk.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии