ИТ настан: Nordeus Hackathon 2012 во Белград

Српскиот Nordeus, автор на најдобриот фудбалски менаџер на Facebook, Top Eleven, која има над 5 милиони играчи, по втор пат организира 24-часовен Hackathon натпревар во програмирање. Hackathon-от на Nordeus ќе се одржи на 15 декември, но пријавувањето е до 30-ти ноевмри. За сите заинтересирани македонски програмери, Nordeus ќе го плати патот и сместувањето во Белград каде и ќе се одржи натпреварувањето.

Програмерите можат да се пријават самостојно или во тимови до максимум 4 члена. Програмерите кои немаат свои тимови ќе бидат групирани. Сите натпреварувачи ќе добијат компјутер со два монитори и инсталиран софтвер како Flash Builder, Eclipse, Photoshop CS5… Наградите ќе бидат интересни, односно iPad 3, Samsung Galaxy S3, PS3 Slim и други уреди. Повеќе детали ќе најдете на официјалниот сајт на Nordeus.

Еве што се случуваше лани:

[youtube]ZbVsnvPsGCA[/youtube]

2 коментари на “ИТ настан: Nordeus Hackathon 2012 во Белград

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии