ИТ настан: На седмото издание на MobileMonday ќе се дискутира за мобилни игри

По празничната пауза, продолжуваат понеделничките дискусии за сите теми oд мобилната индустрија. Mobile Mоndаy, кој се одржува секој прв понеделник во месецот, се враќа со нова тема: „Изработката на игри и се што треба да знаеме пред да започнеме со тоа“.

Презентер на настанот ќе биде Кирил Кироски кој моментално работи во I Sioux Taurus на позиција на главен програмер за игри за iPhone и iPad. Тој има 5 годишно искуство во областа на програмирање игри, од кои една година работи на игрите за iPhone и iPad. Пред новата година нивниот тим ја објави прва игра за iPhone – YoudaBeaver, а при крај се и со вториот дел од истата игра.

Теми кои ке бидат обработени на овој Mobile Monday Macedonia се:

  • Како изгледа процесот на правење игра;
  • Платформи кои имат голема примена при изработката на iPhone игри;
  • Програмески искуства со нашата прва игра.
Бесплатниот настан ќе се случи во понеделник во 18.30 часот во Kлубот на новинари.

[youtube]OHIWu_kcLQQ[/youtube]

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии