На првата меѓу-балканска средба заедниците се запознаа, се разговараше за прелистувачот, се потенцираше значењето на локалните верзии на Firefox, се разговараше за додатоците на прелистувачот како и за подигањето свест за отворениот интернет.

Подолу ќе најдете галерија од настанот, разновинит мислења ќе најдете со #mozbalkans10 тагот на Twitter, a повеќе за Мозила Балкан 2010 настанот ќе најдете на Мозила Македонија сајтот. Наскоро таму ќе бидат закачени и видеата и презентациите од настанот.

2 коментари на “ИТ настан: Мозила Балкан 2010

  1. Супер беше само никој не спомна дека во мк има малку повише корисници од она што они го имаат регистрирано бидејќи во школите v2 Firefox има….

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии