ИТ настан: Млади Инфо организира Награда за социјално претприемништво 2016

Награда за социјално претприемништво 2016 е натпреварот организиран од Млади Инфо за македонските студенти кои треба да претстават иновативни општествени решенија. „Нашата мисија со наградата е да се зголеми интересот меѓу младите за социјалното претприемништво и преку него тие да ги спознаат можностите за развојот на сопствената кариера“, вели организацијата.

Натпреварот се одржува по втор пат, а иако лиценцата за одржување ја има Млади инфо, настанот сепак е инициран и основан од Универзитетот за бизнис и економија од Виена и Impact Hub.

Покрај натпреварите, далеку поважен дел е едукативниот во кој се предвидени работилници за учесниците. Првите работилници започнуваат веќе следниот месец, а ќе се организираат во Скопје, Битола, Гостивар, Охрид, Тетово и Штип. Во текот на оваа фаза учесниците ќе започнат со креирање на идеја, но и нејзин развој до решение кое веќе би можело да се имплементира. За најдобрите се предвидени награди, и можност за патување во Виена на презентација, менторство и инкубација за финализирање на развојот на решението.

1 коментар на “ИТ настан: Млади Инфо организира Награда за социјално претприемништво 2016

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии