ИТ настан: Конкурс за бесплатен курс за машински инженери на Академија Микросам

Прилепската Академија Микросам организира конкурс за бесплатен курс за инженерски помошници во машинството. Курсот ќе започне на 21 септември и ќе се спроведува 4 месеци. Ќе се изучуваат следните предмети: инженерска математика и физика; структурна анализа; техничко цртање и моделирање; и машински елементи. Предавањата во текот на курсот ќе ги држат универзитетски професори и искусни машински инженери. Микросам на учесниците ќе им ги обезбеди сите услови за посетување на курсот, како и соодветна пракса во просториите на Микросам АД.

Сите заинтересирани кандидати треба да имаат основно познавање од англиски јазик и средношколска математика. Изборот на курсисти ќе се одвива преку влезно селекционо тестирање кое ќе се спроведи на 15.09.2015, а ќе се тестира логичко размислување, математика, англиски јазик и инженерски предиспозиции. Најдобрите кои ќе го поминат курсот ќе добијат можност да станатдел од Микросам. Повеќе информации ќе добиете на akademija(ат)mikrosam.com.mk.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии