ИТ настан: Како се прават пари онлајн? е темата на вечерашниот Beer and Code #9

Вечерва се одржува Beer & Code, настан кој иако е пред се наменет за дружење, е место на кое може да е разменуваат искуства и знаење. Деветиот Beer and Code е посветен на онлајн заработката и на прашањето „Како да заработите онлајн?“, кое ќе го одговори Ивица Пениќ од Mariviam Success Academy. Средбата започнува во 20:00 во Road House, Скопје, па ако сте девелопер ви препорачуваме да отидете на пиво и кодирање, и да ја запознаете заедницата.

Beer & Code е организиран од Иван Мајсторовиќ, основач на Fridgecheck, кој доаѓа од Хрватска со желба да се запознае со македонските програмери. Идејата беше да запознаат талентирани луѓе и да споделат идеи, преку неформална дружба.

„Основната идеја беше, со пиво во рака, да разговараме за актуелните трендови, да споделиме идеи и да ја зајакнеме македонската заедница, бидејќи по Mobile Monday на кој предавав, немаше посериозни ИТ настани“, вели Иван. „Кој знае можеби еден ден ќе направиме и конференција“.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии