ИТ настан: Ќе се прославува десет фантастични години со Firefox

Македонската заедница на Mozilla најави дека вечерва, а 17-ти ноември, ќе прави забава по повод 10-тиот роденден на Firefox. На настанот, кој е закажан во Concept 37, Скопје, со почеток во 19 часот, ќе се зборува за развојот на Firefox низ годините, за неговата улога во оддржување на „отворениот интернет“, за изборот и приватноста која е приоритет на заедницата на Mozilla.

Најавена е дека, како на секој роденден, ќе има и убава торта. Поканети се и другите кои користат Safari, Opera, Internet Explorer и секако Chrome кои ќе треба да објаснат како прелистувачот на Google, стигна до 66 отсто од македонскиот пазар, за само неколку за неколку години, додека Firefox се уште е на 24 отсто.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии