ИТ настан: Интернет трговија – предности и можности

На настанот се зборуваше и за  за состојба во моментот, како и за потенцијалот на е-трговијата кој во Македонија е слабо застапена и користена ИТ гранка, имено само 8% од интернет корисниците продаваат преку интернет, додека само 3% купуваат продукти преку веб продавници. (.pdf податоци од Завод за статистика)

Сликите се со послаб квалитет бидејќи се сликани со мобилен апарат.
Надополнето: Komunikacii.net ја објави презентацијата и видео од настанот.

3 коментари на “ИТ настан: Интернет трговија – предности и можности

  1. НЛБ Тутунска наместо да држат предавања и басни за потенцијалот, нека ги намалат провизиите за е-трговија. Незнам колку изнесуваат сега провизиите за трансакција, но кога ја воведоа услугата беа неприфатливи, исто како да ти се ортак во бизнисот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии