ИТ настан: Girls In Tech Macedonia ја покани Мади Шарма да зборува за половата еднаквост во ИТ

Girls In Tech Macedonia организира настан, закажан за петок 6-ти ноември, на кој ги поканува сите заинтересирани да се вклучат во дискусија за половата еднаквост во ИТ индустријата.

Непрофитната глобална организација чија цел е да поттикне што повеќе девојки да се вклучат во ИТ индустријата и претприемаштвото, ја покани претседателката на Madi Group, Мади Шарма, да зборува на тема „Ти мора да бидеш промената што сакаш да ја видиш – без оправдување“ во контекст на половата еднаквост во ИТ индустријата. Поканета е и Марија Феро, од Seavus Education & Development Center, која ќе даде краток мотивирачки говор за нејзината успешна и наградувана кариера во ИТ, како и предизвиците со кои се соочуваше.

Идејата на настанот, и на организацијата, е да ги мотивира девојките да се запознаат со луѓето од ИТ секторот, да се запознаат со целите на Girls in Tech и да остварат партнерство и идна соработка со застапници од различните сектори, вклучувајќи го и владиниот сектор и странски делегати кои присуствуваат во земјата. Настанот е бесплатен, но треба да се резервира место. Повеќе детали ќе најдете на на Facebook.

1 коментар на “ИТ настан: Girls In Tech Macedonia ја покани Мади Шарма да зборува за половата еднаквост во ИТ

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии