ИТ настан: Еverest организира бесплатен курс за вовед во веб технологии

Веб академијата Everest организира бесплатен курс за технологијата што стои зад вебот, за терминологијата и начинот на кој рабоатат вебсајтовите на кои сурфаме секој ден. Курсот дава краток преглед на HTML, CSS, URL, DNS, HTTP, IPv6, сервери, бази на податоци, и ќе ја објаснува разликата помеѓу front-end, визуелниот дел на сајтот, и back-end, она што прави сајтот да функционира како што треба.

Курсот ќе биде на „едноставен македонски јазик“ што значи дека е достапен за сите почетници што сакаат да се запознаат со веб технологиите. Курсот ќе биде remote, oдносно преку веб. За повеќе детали и пријавување треба да се упатите на официјалниот сајт.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии