ИТ настан: Дискусија за PHP на Beer & Code #14

Тема на следниот Beer & Code #14 e водич за почетници да развиваат REST API во Laravel, кој е објаснет како „PHP фрејмворк за веб мајстори“. Предавањето ќе го води Борис Михаилов.

Beer & Code е веќе традиционален настан кој се одржува секој втор четврток. Организиран е од тимот за хрватско-македонскиот стартап Fridgecheck, и има за цел да ги поврже македонските програмери, дизајнери, претприемачи и сите ИТ ентузијасти на муабет и пиво. Настанот е закажан за четврток, од 20:00 часот во Road House, Скопје. Поканети се сите заинтересирани.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии