Претходно пишував за Тим Бернерс-Ли, таткото на мрежата, кој повика на објавување јавни и сурови информации за да може да бидат искористени од сите корисници кои имаат разновидни идеи.

Отворениот пристап, кој го промовира Метаморфозис, е тоа истото – можност слободно да имаме пристап до дигитални библиотеки на информации кои секој од нас би можел да ги искористи и да направи креативно и практично нешто со нив.

Погледнете ја презентацијата. Повеќе ќе најдете на сајтот на Метаморфозис.

Отворен пристап во универзитети и истражувачки институти

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии