ИТ.мк: Интернет трговијата во Македонија има потенцијал, но…

Според истражувањето спроведено во Скопје, 57 отсто од 330 испитаници рекле дека купувале онлајн и дека нajсоодветно платежно средство за граѓаните се кредитните картички. Но… истражувањето покажува дека растот на интернет трговијата е спречен поради стравот, односно пречката за граѓаните е безбедноста и гаранцијата дека ќе ги добијат своите електронски уреди и облека, кои се најомилените нешта за купување онлајн. Имено 58 oтсто од испитаниците одговориле „не знам“ на прашањето „Дали сметаат дека .мк онлајн продавниците се безбедни?“.

На ова истражување може да се надоврзe и неодамна објавениот резултат на онлајн продавницата exqusite.mk каде се гледа дека профитот во последните 3 месеци е еднаков на профитот од изминатата година, односно луѓето сега се поопуштени да купуваат онлајн.

Подолу е презентацијaта на New Moment, а слики од настанот ќе најдете на Flickr профилoт на IT.com.mk.

1 коментар на “ИТ.мк: Интернет трговијата во Македонија има потенцијал, но…

  1. Си ја видел облека на Мајкл Џексон? Humm, тој не е цар на Поп, а кралот на модата! Сакам овие прекрасни things.The повеќето луда работа е имам нареди еден во големо онлајн продавница. О Боже, изгледа beautiful.I надеваме дека оваа облека исто така ќе имаат висок quality.It 'е навистина евтини за да купи нешто од онлајн shop.Anyway, ако тој не е во ред, можам да купи уште еден.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии