ИТ анкета: Пристап до интернет е човеково право

Но интернетот не мора да биде слобода ако поголемиот дел се посветува на порно или трошење време со…пример, виртуелни игри… Таков поглед имаат само 16 луѓе или 7.1 отсто кои веруваат дека интернетот е луксуз. Можеби од причина што денес сите информации можат да се добијат од телевизијата, весниците, радиото. Телевизијата не е човеково право нели?

Интересно 11.8 отсто кликнаа на „Кои се основните човекови права?“. Можеби посетителите се шегуваат, сепак интернетот има супер смисла за хумор, но од друга страна – Наведете ми 4 човекови права?

ИТ анкета: Дали интернетот е основно човеково право?

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии