ИТ анкета: Firefox е омилениот прелистувач на македонските корисници

Tие бројки се според анкетата. Еве што вели Google Аnalytics за изборот на прелистувачите кои го користат посетителите на It.com.mk без врска дали гласале на анкетата или не.

Што се однесува на цела Македонија, Firefox зазема над 50 осто од пазарот на прелистувачи во земјата, според податоците на Mozilla од декемри 2008 година.

Firefox не е само најкористениот прелистувач. Туку и најпопуларниот за што говорат Mozilla Firefox групи кои се формираа на форумот со цел да го промовираат овој прелистувач до останата публика во Македонија.

Можеби нивниот план со промоцијата ќе се поклопи и со милијардитото симнување на сите верзии на Firefox. Додека го пишувам ова, глобалниот бројач стои на 987,819,964. За да го одбележи јубилејот Mozilla планира да организира забава т.е веб сајт со фотографии на корисниците на Firefox.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии