Истражете ја најдлабоката точка на планетата Земја со Esri Story map

Според научниците, на западната страна на Тихиот Океан се наоѓа бездната Челенџер – најдлабокото место на нашата планета.

Мапата Esri story ви дозволува да се нурнете во најдлабокото место, да дознаете како е откриено, и како изгледа. За детално запознавање со ова, имате на располагање не само фотографии, туку и фасцинантни факти и податоци.

Истражете ја длабочината тука!

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии