Исчистете го дискот со Cleanmgr+

Мартин Јованчевски

во Вести

Disk Clean-up е долго-годишна алатка на Microsoft која е задолжена за бришење непотребни фајлови од вашиот хард диск. Со елиминација на привремени фајлови, Internet cache податоци, како и непотребни апликации, перформансите на вашиот систем можат да се подобрат.

Microsoft планира да го пензионира Disk Clean-up и да не го вклучува во идни верзии на Windows 10, предавајќи го местото на Storage Sense. Од друга страна, Cleanmgr е бесплатна, open-source алатка која веќе година дена се наметнува како интересен клон на Disk Clean-up, но со дизајн кој потсетува на Storage Sense.

Cleanmgr+ is a Disk Cleanup alternative - gHacks Tech News

Cleanmgr+ е проширена верзија на истата алатка. Разликата е во тоа што Cleanmgr+ нуди поддршка за scripting, како и мрачен режим на работа. По покренување на апликацијата, потребно е да ја изберете верзијата со која сакате да работите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии