iPhone корисниците имаат повеќе секс од тие со други паметни телефони

До овој графикон, за кој бројките се земени само од 30 годишните луѓе, се дојде случајно во истражувањето на OkCupid за колку е привлечен корисникот на фотографија. Истражени се над 500.000 слики и се собрaни над 11.4 милиони мислења за што е добра фотографија.

Истражувањето покажа дека вашиот изглед и привлечност на фотографија не зависи само од вашиот изглед и привлечност, туку од неколку надворешни фактори. Прво најважно е квалитетот на фото апаратот, конкретно Panasonic > Canon > Nikon. Втор важен аспект е користењето на блицот, за кој OkCupid вели дека додава 7 години. Ги истакнува брчките, дамките на лицето, ги прави очите црвени. Трето кога се сликате за најдобро е да се замагли позадината и да се истакне лицето. Постојат и „пик“ моменти во денот кога треба да се направи фотографијата.

„Техниката може да ви ја направи или искриви фотографијата, и правата одлука може да ви донесе повеќе состаноци.“ вели OkCupid советувајќи ги самците да научат малку за фотографијата.

„Всушност не е толку тешко. Користете добар апарат. Олабавете со блицот. Контролирајте ја позадината. Сликајте се на пладне. Потоа посетете ja најблиската Apple продавница. Толку.“

1 коментар на “iPhone корисниците имаат повеќе секс од тие со други паметни телефони

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии