iPhone 5 пристига во септември

Аpple повеќето компоненти за iPhone ги купува од азиски базирани компании и доставувачи. За некои компании Apple e дури 20-40 отсто од нивниот бизнис. Примери за такви компании се Largan Precision за производство на модулот за камерата, Wintek Corp. за екранот на допир и Foxconn Technology кои ја произведуваат рамката а телефонот.

Проблем за Apple може да бидат компаниите од Јапонија која беше зафатена од земјотресе и цунами, со што ќе се успори производството на екрани со допири и флеш меморија.

Се очекува, пишува Reuters, Apple да пријави уште еден „спектакуларен“ фискален квартал во среда, и покрај грижата за дали доставувањето ќе може да одговори на барањата за продажба на iPhone и iPad. Овој проблем се појави со iPad 2 каде недела дена од претставување на таблетот, Apple мораше да ги одолговлече нарачките поради преголема продажба.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии