iPad генерира 1% од глобалниот интернет сообраќај

Можеби еден процент е малку, но вкупно мобилните уреди генерираат 5-те отсто од глобалниот интернет сообраќај. Овој процент е исто така само по една година од претставување на iPad кој до сега се продаде во 25 милиони парчиња. Растечките бројки на продажбата и се почестото сурфање преку iPad по месец покажува дека трендот ќе продолжи.

iPad-от генерира 54 пати повеќе глобален интеренет сообраќај од најблискиот конкурент – Samsung Galaxy Tab кој работи на Android, oдносно 76 пати повеќе од трето-рангираниот Motorola Xoom. Што се однесува на глобалниот сообраќај само преку таблет компјурети, скоро 90% се генерира преку iPad.

Интересно, ако се погледне во САД каде стартуваат и ИТ трендовите, iPаd веќе има 25% дел од мобилното прелистување, a iOS преку iPаd е покористен од Linux оперативниот систем.

(via Apple Insider)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии