• 107 трилиони пратени имејлови во 2010-та
 • 294 милијарди имејл пораки дневно
 • 1.88 милијарди имејл корисници во светот
 • 480 милиони нови корисници од претходната година
 • 2.9 милијарди имејл профили
 • 89.1% од сите мејлови е спам!
 • 262 милијарди спам мејлови дневно
 • 25% од сите мејл профили се корпоративни

Има 255 милиони веб сајтови, 24.1 милион повеќе од минатата година.

 • Има 88.8 милиони .COM домени
 • 13.2 милиони .NET домени
 • 8.6 милиони .ORG
 • 79.2 милиони топ-левел домени на земјите (.MK, .RS, .UK…)

 • Има 152 милиони блогови
 • 25 милијарди пратени твитови на Twitter
 • 100 милиони нови Twitter профили наспроти претходната година
 • 175 милиони Twiter корисници
 • 7.7 милиони ја следат @ladygaga на Тwitter, која е најследена личност на мрежата
 • 600 милиони Facebook корисници
 • 250 милиони нови Facebook корисници во 2010-та
 • 30 милијарди споделени парчиња содржина на Facebook месечно
 • 70% од Facebook корисниците се надвор од САД
 • 20 милиони Facebook апликации се инсталираат секој ден

 • 2 милијарди видеа се гледаат секој ден на YouTube
 • 35 часа видео се закачува на YouTube секоја минута
 • 186 просечно гледани видеа месечно од секој корисник (САД)
 • 2+ милијарда гледани видеа месечно на Facebook
 • 20 милиони видеа се закачуваат на Facebook секој месец
 • 5 милијарди слики се хостирани на Flickr
 • 3000+ фотографии се закачуваат на Flickr секоја минута
 • 130 милиони слики се закачуваат на Flickr екој месец
 • 3+ милијарди фотографии се закачуваат месечно на Facebook
 • 36 милијарди фотографии се закачуваат на Facebook секоја година

Неверојатни бројки, нели?

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии