InternetArchive oвозможи симнување бесплатни филмови преку торенти

Internet Archive, страната која бесплатно и легално овозможува симнување на книги, филмови и музика, го промени начинот на кој ги споделува содржините. Од сега содржините ќе може да се симнуваат и преку торент линкови наместо досегашната пракса „direct download“. Покрај оваа промена архивата ја надополнија и со повеќе култни филмски класици меѓу кои и Night of the Living Dead и Charlie Chaplin’s The Vagabond.

За оваа цел достапни се два сервери и се разбира останатите корисници кој симнуваат или ја симнале содржината. Internet Archive се надева дека со ова содржините ќе им бидат достапни и на корисниците со пoспора и помалку стабилна интернет конекција.

За симнување содржини е потребен торент клиент, на пример uTorrent, Azureus или Transmission.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии