Интернет на нештата ќе не ослободи да бидеме луѓе повторно

„Интернет на нештата“ е концепт во развој кој се однесува на поврзување на сите уреди, машини и сите секојдневни нешта со интернет, при тоа овозможувајќи им да комуницираат меѓу себе. Тоа вели г-дин. Орбан во својата презентација на Мobile Monday конференцијата во Амстердам, ќе ни отвори можности да се „ослободиме од ропството на нашата технологијата“, нудејќи им шанса на машините да се грижат сами за себе, но и да се грижат за нас, ослободувајќи не да бидеме луѓе повторно.

Подолу е видео од говорот, а под видеото е презентацијата. Доколку не знаете англиски искористете ги

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии