Intel – раст на гигантот, од транзистор до автономни возила

Дали знаевте дека историјата на Intel започнува со Bell Laboratories и измислувањето на првиот транзистор. Во годините кои следеа започна развојот на Силициумската долина и растот на Intel и куп компании од таму.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии