Intel ја претстави 8-та генерација процесори

Дејан Соколоски

во Хардвер

Intel со видео најава ги претстави новите процесори. Фокусот на новите процесори е обработката на слики и виртуелна реалност. За споредба, Intel вели дека рендерирањето со новиот процесор е 48% побрзо од компјутерите пред 5 години. Уредувањето на видеo е уште побрзо, па со осмата генерација Intel процесори времето потребно за рендерирање се скратува од 45 минути, на само 3 минути.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии