Intel го претстави Thunderbolt 4

Дејан Соколоски

во Вести

Thunderbolt од самиот почеток требаше да биде супер брза порта која е неколкукратно побрза од USB. Новиот протокол доаѓа со истиот 40 Gb/s проток, но за имплементација ќе бидат потребни повисоки минимални спецификации.

Пред 5 години Intel со Thunderbolt 3 овозможи поврзување на 4К монитор преку USB-C. Со Thunderbolt Новиот протокол на Intel, Thunderbolt 4 ќе овозможи поврзување на два 4К-монитори. Дополнително ќе биде зголемена брзината за запишување на податоци на дискови, на примерот од видеото за само неколку секунди се префлуваат содржини кои траат неколку часа.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии