Instagram со вештачка интелигенција ќе ги брка насилниците

https://instagram-press.com/blog/2018/10/09/new-tools-to-limit-bullying-and-spread-kindness-on-instagram/

Instagram ја доби првата функционалност откако платформата ја напуштија нејзините основачи. Станува збор за вештачка интелигенција која ќе ја скенира содржината и ќе реагира ако забележи изживување или насилство.

„Денес објавуваме нови алатки за да помогнеме во борбата против малтретирањето, вклучувајќи и нов начин за идентификување и пријавување на малтретирање со фотографии. Воведуваме ефект на камерата за да помогнеме и да шириме љубезност во приказните. Како нов шеф на Instagram, горд сум што може да ја надградам нашата посветеност да го направам Instagram пољубезна и побезбедна заедница за секого“, вели шефот на Instagram Алан Мосери.

Кога се однесува на текстот платформата го овозможуваше ова од претходно. Промената е што сега со помош на вештачка интелигенција истото ќе треба да се прави и на со сликите.

Како ќе се прави ова? Станува збор за посложен алгоритам, кој ќе проверува на пример дали на сликите има двајца луѓе еден покрај друг. Ако има, дали навистина станува збор за злонамерна споредба.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии