Instagram ќе покажува кој корисник е онлајн

Facebook постојано се обидува да додаде некој новитет на сите платформи и сервиси кои ги поседува. Ова важи баш за сè, од виртуелната реалност до платформи како Instagram.

Најновата надградба доаѓа на Instagram. Корисниците отсега ќе може да видат кога некој од нивните Instagram пријатели е онлајн. Ова секако ќе помогне во комуникацијата со пријателите, но Instagram баш и не е креиран за ова. Корисникот ако сака ќе може во целост да ја исклучи оваа функционалност или да го скрие својот статус.

Инаку статусот е одбележан со зелено кругче слично како на Facebook Messenger, но и на AOL Instant Messenger, забележува Verge.

Колку оваа функционалност му е потребна на Instagram? Најверојатно не многу, но сепак друштвената мрежа е решена да ја додаде ама баш секоја функционалност која ќе им паден на памет.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии