Instagram и Gimphy објавија нови апликации за лесно креирање гифови

Instagram објави нова апликација Boomerang со која може да се креираат кратки анимирани видеа од 1 секунда. Instagram има опција за снимање на видео од три до петнаесет секунди, но со Boomerang се обидуваат да ги претворат видеата во gif анимации.

И Gimphy, агрегаторот за гифови, објави своја нова веб апликација GIF Maker за супер-едноставно креирање на гифови од YouTube и други видеа. Сѐ што треба е да го закачите видеото на gif maker, да го одберете моментот кој сакате да го направите во гиф и voilà – имате кул гиф кој може да го споделувате по друштвените мрежи.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии