Импресивниот контролер со движења Leap Motion ќе чини само 80 долари

Leap Motion е контролер кој е најсличен на Kinect на Microsoft, но според неговите креатори, тој е дури 200 пати поосетлив од конкуренцијата и што е поважно ќе биде далеку поевтин, односно ќе може да се купи за само 80 долари. Контролерот ќе дебитира истовремено за Windows 7, Windows 8, но и за Mac OS 10.7 односно 10.8. Веќе се изработени апликации за негова интеграција во Autodesk и Corel, а контролерот може да се користи и за некои видео игри. Се очекува наскоро контролерот да добие уште повеќе апликации, со оглед на тоа дека 40.000 девелопери покажале интерес за Leap Motion.

Новиот и револуционерен контролер Leap Motion ќе чини 80 долари, а нарачките од претпродажбата ќе почнат да се испорачуваат на 13-ти мај. Од 19 уредот ќе се појави  и во продавниците во САД.

„Убедени сме дека ова е иднината на интеракцијата на луѓето со компјутерите, очекуваме да има многу различни решенија кои ќе ги решаваат различните проблеми.”, вели Leap Motion.

[youtube]_d6KuiuteIA[/youtube]

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии